Jak Vytvořit Aranžmá ze Sušených Květin?

Sušené květinové kytice se za poslední rok staly neuvěřitelně populární. Moderní uspořádání sušených květin a pampasových trav jsou na tak velkém vzestupu, že se v obchodech rychle vyprodávají. Takže, i když možná nebudete moci koupit tyto dekorace v obchodech, můžete si vytvořit vlastní aranžmá doma – a je to snazší, než byste si možná mysleli.

Ukážeme Vám, jak si vytvořit vlastní aranžmá za nízkou cenu, a to za pouhých několik minut! Nejtěžší částí bude rozhodování, které sušené květiny použít ale to samozřejmě ovlivní i to z jakých sušených trav máte na výběr.

Jak Vytvořit Aranžmá ze Sušených Květin: Potřebné Materiály

  • Sušené plévy trávy
  • Sušené květiny
  • Lak na vlasy
  • Barva na květiny ve spreji
  • Váza
  • Průhledná lepící páska
  • Nůžky

Krok za Krokem

Se základními materiály a následujícími pokyny si můžete vytvořit vlastní aranžmá ze sušených květin. Při výběru barev sušených květin myslete na to v jakých barvách bude interiér do kterého dekoraci umístíte.

Krok 1: Příprava Sušených Květin

Než začnete s aranžováním, připravte si různé sušené květiny a trávy. Můžete si nasušit vlastní květiny doma které si donesete z procházky, ze zahrady, nebo je můžete zakoupit online. Jakmile máte všechny materiály, můžete nastříkat všechny usušené trávy běžným lakem na vlasy, aby se zabránilo jejich drolení - opadávání. Případně můžete použít barvu ve spreji na květiny.

Naše doporučení je ale použít přírodní sušené trávy baz laků a barev. Vydrží sice méně ale čistě přírodní materiál a barva je prostě nejlepší.

Krok 2: Příprava Vázy

Vyberte si vázu s dostatečně širokým otvorem nahoře pro plnější aranžmá.

Krok 3: Přidejte nejvyšší stonky do vázy

Začněte své aranžmá umístěním nejvyšších prvků (trávy, listy a zeleně).

Krok 4: Přidejte základní květiny

Jakmile máte nejvyšší vrstvu ve váze, přidejte kratší vrstvu. Květiny si ořízněte na tři různé výšky a přidávejte sušené květiny do vázy tak, aby byly souměrně rozložené.

Krok 5: Dokončete aranžmá

Poté, co jste přidali všechny druhy základních květin, použijte ještě menší květiny a dekorační trávy k dokončení aranžmá. Hledejte jakékoliv díry v kytici a všechny je vyplňte.

Takhle jednoduše vyrobenou dekoraci můžete umístit prakticky kdekoliv ve Vašem interiéru.