Jaké květiny se nejčastěji používají na vánoční výzdobu?

Vánoční květiny

Pokud pracujete s květinami nebo je to váš koníček, pravděpodobně znáte vánoční květiny a hlavního zástupce této kategorie. Barevné květiny a všechny rostliny pozitivně ovlivňují naši mysl po celý rok, zlepšují náladu a dodávají energii. Procházka rozkvetlým jarním parkem je nezapomenutelná, ale co dělat v zimě? Zima je za dveřmi, proto je důležité hledat dekorace, které nám dodají teplo a pohodlí domova. Květiny mají vyvolávat pozitivní náladu a tvořit jednoduchou dekoraci. Nejznámější vánoční květinou je nepochybně Pryšec nádherný, známý také jako:

Vánoční hvězda

Jedná se o jednu z nejčastěji používaných vánočních rostlin, jejíž květy dodávají mnoho charisma a umocňují vánoční atmosféru. Tato komerčně dostupná rostlina, původem z Mexika a Střední Ameriky, má květy v barvách od růžové po červenou. Rostlinu lze přezimovat, aby příští rok znovu vykvetla.

Orchidej

Orchideje jsou jedněmi z nejoblíbenějších a nejžádanějších rostlin v každém ročním období. Květy orchidejí nádherně kvetou v různých odrůdách, barevných variacích a vůních. Je to skutečně nádherná rostlina.

Brambořík

Tyto krásné květiny, pěstované převážně ve středomořském klimatu, jsou ideální na podzim, zimu a jaro. Existuje více než 20 druhů s květy v bílé, růžové a dokonce tmavě červené barvě. S takovou paletou barev snadno doplníte jakýkoliv interiér.

Další rostlinou je vánoční kaktus, který si někteří pamatují z dětství z návštěv u babiček. Je to rovněž velmi krásná rostlina, která kvete o Vánocích a má své jedinečné kouzlo.

Nabídky těch i dalších živých květin je dostupná v našem květinářství v Prostějově na adrese: nám. T. G. Masaryka 116/9, 796 01 Prostějov 1