Kdy jsou Dušičky a jak správně vybrat dušičkové dekorace?

Co jsou Dušičky a kdy budou v roce 2022?

Dušičky, známé také jako Svátek zesnulých, jsou dnem, kdy se uctívají zesnulí. Je to den, kdy si připomínáme všechny, kteří odešli před námi, i ty, které jsme třeba osobně neznali. Je to také den věnovaný vzpomínce na přátele a členy rodiny, kteří již nejsou mezi námi, ale nadále žijí v našich srdcích a vzpomínkách.

Dušičky nejsou státním svátkem ale rozhodně patří mezi velice významné dny. V období Dušiček totiž pokládáme květiny a dekorace na hroby zesnulých příbuzných, zapalujeme svíčky a vzdáváme úctu. Se smutkem vzpomínáme na ty, které máme rádi a kteří již nejsou mezi námi.

Kdy vyzdobit hrob a zapálit svíčku?

V roce 2022 jsou Dušičky ve středu, 2 listopadu. V tento den jsou hřbitovy rozzářené od zapálených svíček a jsou nádherně barevné od darů pro blízké zesnulé formou dekorací, věnců a květin.

 

 

Jak správně vybrat dekoraci na Dušičky?

Na internetu, v obchodech ale i ve stáncích přímo u hřbitovů narazíte na obrovské množství různých umělých květin a hřbitovních nevkusných svíček. Ano, je to jedna z možností jak rychle a za nízkou cenu zavzpomínat na své blízké ale v dnešní době existují i jiné možnosti.

Díky zkušenostem a profesionálně odvedené práci víme, že ať už se rozhodnete pro dekoraci nebo věnec vyšší kvality, tak ho poznáte tak, že je vyroben převážně z přírodních materiálů.

Takový produkt samozřejmě nevydrží celou věčnost ale odolá špatnému počasí určitě déle než živé květiny.

Prohlédněte si naše dostupné podzimní a dušičkové dekorace na hrob pomocí jednoduchého filtru:

Odkaz: https://www.dekorx.cz/dekorace/?pv37=280 

 

Výběr svíčky nebo lucerny na Dušičky

Svíčky jako takové samozřejmě nezapalujeme jen na Dušičky ale celoročně a používáme obyčejné uzavřené hřbitovní svíčky. Jako alternativu lze však použít dekorační lucerny, do které můžete umístit hezčí a kvalitnější svíčky, které vydrží hořet mnohem déle.

https://www.dekorx.cz/doplnky/?pv76=301