Jak vyrobit vlastní věnec na dveře z přírodních materiálů

Věnce na dveřích jsou krásnou a dekorativní součástí každého domova. Pokud byste rádi měli vlastní věnec, nebojte se a vyrobte ho! Je to skvělé odreagování díky tvořivosti do které můžete zapojit i vaše děti. V tomto článku Vám ukážeme, jak vyrobit vlastní věnec na dveře z kombinace přírodních a umělých materiálů.

Příprava materiálů

Nejprve si musíte vybrat vhodné materiály pro výrobu věnce. Můžete použít různé přírodní materiály, jako jsou například sušené květiny, listy, větve, tráva, sláma, kořeny atd. Důležité je, abyste si vybrali materiály, které se budou hodit k celkovému vzhledu Vašeho domova, k barvě dveří ale hlavně k ročnímu období a účelu pro který věnec na dveře vyrobíte.

K výrobě věnce potřebujete čistý věnec, který bude základem Vašeho věnce. Základní slaměný věnec nebo věnec např. z břízového proutí si zvládnete vyrobit sami, nebo  si je můžete zakoupit v našem obchodě ZDE:

Pokud již máte vyrobený nebo vybraný základní čistý věnec, budete ještě potřebovat dekorační materiál. Květy, sušené plody rostlin, větve, dřevěné ozdoby, figurky, baňky, stuhy a další. Tyto doplňky si můžete nasbírat v přírodě nebo je možné je objednat. Naši nabídku těchto produktů najdete ZDE: 

Krok za krokem

    1. V první řadě si připravte všechny potřebné materiály a nářadí. Mezi nářadí patří např. kleště, nůžky a tavná pistole.

    2. Pomocí drátové kostry vytvořte základní tvar věnce. Kostru můžete tvarovat různými způsoby, např. kruhovým nebo oválným tvarem. Máte-li základní věnec, tento bod přeskočíte.

    3. Připravte si jednotlivé prvky, které budou tvořit dekoraci věnce. Pokud používáte sušené květiny, dejte pozor, aby byly stonky pevné.

    4. Začněte věnec postupně dekorovat. Ideální je zkoušet kombinace než je pevně připevníte. Prvky můžete následně připevnit k věnci pomocí drátu nebo lepicí pistole. Začněte ze spodní části věnce a postupujte nahoru.

    5. Věnec můžete ozvláštnit např. mašlemi, stužkami nebo malými dekoracemi - figurkami zvířátek atd..

    6. Po dokončení věnce zkontrolujte, zda jsou všechny prvky dobře upevněny a zda je vše pevné. Pokud je něco povoleno, opravte to.
    7. Pokud máte věnec hotový, můžete ho připevnit na dveře. Nejlépe ho upevněte pomocí zavěšení na háček nebo stuhu.

      Tipy a triky

      • Pokud nemáte k dispozici sušené květiny, můžete použít čerstvé květiny. Ty však nevydrží tak dlouho jako sušené.

      • Při výrobě věnce se nebojte experimentovat s různými tvary, velikostmi a barvami materiálů.

      • Pokud máte doma větve nebo listy, můžete si je sami sušit. Stačí je vyvěsit na suché a stinné místo a nechat je vyschnout.

      • Pokud máte rádi vůni, můžete do věnce přidat aromatické rostliny, jako jsou např. levandule, rozmarýn, máta apod.

      • Pokud nevíte, jaký styl věnce si zvolit, prohlédněte si inspiraci v našich produktech ZDE: 

       

      Jak jste si mohli přečíst, výroba vlastního věnce na dveře z přírodních materiálů není složitá. Stačí si připravit potřebné materiály a následovat postup krok za krokem. Věnec na dveře je krásnou a originální součástí Vašeho domova, kterou si můžete vyrobit sami a navíc ušetřit peníze za koupi hotového věnce.

      Hurá do toho!