Věnce na hroby - jak vybrat ten správný?

Věnce jsou symbolem vzpomínky, který lidé pokládají na hroby svých blízkých. Existuje mnoho různých typů věnců a může být těžké rozhodnout, který je pro vašeho blízkého ten pravý. V tomto článku se budeme zabývat různými typy věnců a pomůžeme vám vybrat ten ideální na hrob vašeho blízkého.

Co jsou věnce?

Věnce jsou nejčastěji vyrobené z různých druhů větví, ze slámy nebo z umělých materiálů jako je polystyrén a jsou nejčastěji v kruhovém tvaru a jsou ozdobeny květinami, které symbolizují věčný život. Již dvě století je kladení věnců nezbytnou součástí vojenských pohřbů k uctění padlých hrdinů za jejich oběti ve službě vlasti. To, co vzniklo jako tradice u starých Řeků a Římanů, dnes následuje mnoho zemí po celém světě.

Věnce se používají také jako ozdoba hrobu k uctění památky zesnulých. Vyrábějí se v různých tvarech a velikostech, ale nejoblíbenější jsou na hroby kruhové nebo ve tvaru srdce. Můžete si je buď vyrobit sami, nebo zakoupit.

Oblíbené typy věnců na hřbitovy

Obecně se věnce vyrábějí v různých provedeních a mají svůj jedinečný význam, který se k nim váže. Pro výzdobu hrobu milované osoby uvádíme některé z nejoblíbenějších typů hřbitovních věnců, ze kterých si můžete vybrat:

Kruhový věnec: Věnec bez začátku a konce, který symbolizuje věčný život. Tento typ je nejoblíbenějším věncem na hroby.

Křížový věnec: Věnec s křížem nebo ve tvaru kříže symbolizuje víru a oběť. Jedná se o jeden z nejčastěji používaných hřbitovních věnců.

Vítězný věnec: Vavřínový věnec se dává na znamení cti nebo vítězství. Můžete se rozhodnout použít tento hřbitovní věnec, abyste ukázali, že zesnulý žil čestně.

Naše věnce si můžete prohlédnout ZDE:

Další důležitou věcí, kterou byste měli zvážit při výběru věnce, je vaše osobní preference. Zvažte styl a design věnce, který by odpovídal vašemu vkusu a stylu. Pokud jste například zastáncem minimalistického stylu, můžete zvolit jednoduchý a elegantní kruhový věnec, zatímco pokud jste zastáncem více výrazných prvků, můžete si vybrat věnec s bohatou květinovou výzdobou nebo místo věnce použít dekoraci. Prohlédněte si naši nabídku dekorací na hrob ZDE:

Výhody věnců a dekorací na hroby

Největší výhodou dekorací a věnců na hroby z přírodních materiálů je jejich odolnost a vzhled. Není to "hromada nevzhledného plastu" a i přesto vydrží několík dnů i týdnů podle náročnosti počasí. Ve srovnání s cenou za živé květiny je to nesrovnatelný rozdíl.

Nevybírejte věnce jen očima

Je také důležité si uvědomit, že výběr věnce by neměl být založen pouze na vzhledu, ale také na kvalitě materiálu. Věnec by měl být dostatečně odolný, aby vydržel po dlouhou dobu, a měl by být vyroben z kvalitních a bezpečných materiálů a to věnce i dekorace od DekorX rozhodně jsou.

Pokud nejste zkušenými floristy, může být těžké rozhodnout se, který typ květin a rostlin je pro věnec nejvhodnější. V takovém případě se nebojte požádat o radu odborníka nebo si vyberte rovnou jeho produkt. Naše floristka má zkušenosti s výrobou věnců a může vám pomoci vybrat ten nejvhodnější typ věnce pro váš konkrétní případ.

Nakonec byste měli zvážit také rozpočet. Věnce jsou k dispozici v různých cenových kategoriích, a proto je důležité si stanovit maximální částku, kterou jste ochotni utratit. Není nutné utrácet velké množství peněz na drahý věnec, aby byla vaše úcta a láska vyjádřena. Často jsou nejpůsobivější věnce ty, které jsou vyrobeny z jednoduchých, ale kvalitních materiálů a mají osobní vzkaz.

Výběr správného věnce hrob pro vašeho blízkého může být emocionálně náročný, ale s trochou přemýšlení a přípravy můžete vybrat ten nejvhodnější typ věnce, který bude dokonalým způsobem uctít památku vašeho drahého.

Zakázková výroba

Máte konkrétní požadavky? Napište nám! Kontakt ZDE: