Jak zapálit adventní věnec?

Co je Advent a kdy bude v roce 2022?

Adventní věnce jsou krásným způsobem, jak si připomenout advent a Vánoce. Zde se dozvíte kdy bude advent v roce 2022 a jak použít adventní věnec jako ozdobu jídelního stolu a jak ho správně zapálit.

Advent je období čtyř neděl který bude v roce 2022 od neděle, 27. listopadu do soboty, 24. prosince. A co že to ten advent vlastně je? Je to období klidu kvůli očekávání příchodu Ježíše Krista, období duchovní přípravy a klidu.

V roce 2022 vychází adventní neděle na dny:

  • 27. listopadu 2022 - první adventní neděle
  • 4. prosince 2022 - druhá adventní neděle
  • 11. prosince 2022 - třetí adventní neděle
  • 18. prosince 2022 - čtvrtá adventní neděle

V dřívější dobách bylo zvykem zavěšovat adventní věnce na stuhy ale v moderní době už jen kvůli bezpečnosti se adventní věnce pokládají nejčastěji na jídelní stůl u společné večeře. 

  • První adventní neděli zapalujeme první svíčku (v případě řady začínáme od kraje). Tato svíčka má význam památky na proroctví narození Ježíše Krista.
  • Druhou adventní neděli zapalujeme druhou svíčku které se říká "betlémská" a měla by reprezentovat lásku.
  • Třetí adventní neděli zapalujeme další svíčku která vyjadřuje blížící blížící se konec postního období.
  • Čtvrtou adventní neděli zapálíme poslední svíčku které se říká "andělská" protože představuje mír a pokoj. Tato adventní neděle může být přímo na Štědrý den.

 

Jak zapálit adventní věnec?

Při zapalování svíček můžete zapalovat svíčky z předchozích adventních neděli. Tzn. že druhou adventní neděli zapalujete první a druhou svíčku aby hořeli současně. Svíčky se nechávají hořet během večeře a potom se uhasí. Hlavní je nenechávat svíčky hořet bez dozoru. Otevřený oheň může vést ke vzniku požáru.

Věnce a dekorace DekorX

Prohlédněte si naši nabídku věnců a dekorací! Stačí použít filtr pro snadné vyhledání podle barvy nebo třeba ročního období v kategori https://www.dekorx.cz/vence/ nebo v https://www.dekorx.cz/dekorace/