Jaké květiny se nejčastěji používají na vánoční výzdobu?

Vánoční květiny

Pokud s květinami pracujete, jsou vaším koníčkem nebo zálibou tak vánoční květiny pravděpodobně znáte ale víte o všech? Barevné květy a celkově všechny rostliny působí celoročně velice pozitivně na naši mysl a rozhodně nám zlepšují náladu a dodávají energii. Taková procházka rozkvetlým jarním parkem je nesrovnatelná s blátivou zimou a s tím je potřeba něco udělat. Zimní období je za rohem, a proto je důležité, abychom začali hledat dekorace, které nám dodají zvláštní druh tepla a útulnost domova. Květiny mají přinést pozitivní vibrace a vytvořit jednoduchý dekor. Nejznámější vánoční květinou je rozhodně Pryšec nádherný neboli:

Vánoční Hvězda

Jedná se o jednu z nejpoužívanějších vánočních rostlin a její květy dodávají spoustu charisma a zlepšují vánoční atmosféru. Tato "komerční" rostlina roste většinou v Mexiku a Střední Americe a její nejběžnější barvy květu se pohybují od růžové po červenou. Rostlinku jde zazimovat tak, aby za rok opět vykvetla. Srovnání s umělými dekoracemi je zbytečné ale jedna věc je podobná. Umělou zimní dekoraci jako je např. adventní věnec stačí zabalit kvůli ochraně proti prachu a za rok na něm "vykvetou" nové svíčky.

 

 

 Orchidej

Jedná se o jednu z nejoblíbenějších a nejžádanějších rostlin v každém ročním období. Orchideje kvetou v různých barvách a krásně voní. Orchidej je jednoduše krásná a proto vám neměla na letošní vánoce chybět.

 

Cyclamen - Brambořík

Tyto krásné květiny se nejvíce pěstují ve středomořském klimatu, přirozeně preferují podzim, zimu a jaro k růstu více než 20 druhů. Květy rostlin jsou bílé, růžové a dokonce i v tmavě červené barvě. Z tolika barev stejně tak jako u Orchidejí lze vybrat snadno živou květinu do každého interiéru.

 

 

 

Další rostlinou je např. vánoční kaktus, který si někteří vybaví maximálně tak ze svého dětství z návštěvy babiček ale i ten je velice krásný a kvete právě na vánoce což má své kouzlo. Mimo živé rostliny, věnce a dekorace samozřejmě patří i vánoční stromeček ale o tom až v dalším článku.

 

Věnce a dekorace DekorX

Prohlédněte si naši nabídku věnců a dekorací! Stačí použít filtr pro snadné vyhledání podle barvy nebo třeba ročního období v kategori https://www.dekorx.cz/vence/ nebo v https://www.dekorx.cz/dekorace/